Angreštový pudink s černým rybízem
Angrešt | 400 g |
Černý rybíz - bobule | 200 g |
Cukr krupice dle chuti |
|
Vanilkový pudink | 1 ks |
Smetana ke šlehání | 1 ks |
Vanilkový cukr | 1 ks |
Černý rybíz - bobule a angrešt |
Postup přípravy receptu: Angreštový pudink s černým rybízem

Omytý angrešt s rybízem dáme do kastrolu a 1 dcl vařící vody a pod pokličkou zvolna rozdusíme za občasného promíchání. Pak přes cedník propasírujeme, slupky a pecičky vyhodíme, tekutinu dáme do odměrky, dolijeme do 0,5 litru tekutiny, kterou osladíme dle chuti a rozmícháme v ní pudink. Dáme krátce povařit do zhoustnutí, nalijeme do misek (skleniček) a necháme dobře vychladit.
Hotový vychladlý rosol ozdobíme ušlehanou smetanou s vanilkovým cukrem a bobulemi angreštu a rybízu.
* Zdobit můžeme dle vlastní fantazie-cukrářskou piškotou, oplatkou, lupínky, kakaem... .
Zdroj recepty.cz